Velobet

Japan er videre til kvartfinalen i fotball-VM for kvinner 2023, mens Norge er ute. To mål i andre omgang avgjorde kampen for Japan, som møter Sverige eller USA i kvartfinalen.

Norge og Japan møttes i den andre åttendedelsfinalen lørdag i et oppgjør der Japan var favoritter etter den gode innsatsen i gruppespillet. Japan tok også ledelsen etter 15 minutter på et uheldig selvmål, der VMs toppscorer så langt, Hinata Miyazawa, avfyrte et skudd som Ingrid Syrstad Engen styrte i eget mål.

Norge fikk imidlertid en rask utligning i det 20. minutt da Guro Reiten nådde opp på et innlegg fra Vilde Bøe Risa og utlignet. Japan var ellers ganske dominerende i første omgang og satte til tider Norge under stort press. Tidlig i andre omgang skulle det få effekt da nevnte Bøe Risa var altfor slurvete i eget straffefelt da hun, etter at Japan presset mange norske forsvarere i straffefeltet, spilte ballen rett i føttene på Risa Shimizu som bare kunne skyte ballen i mål til 2-1 for Japan.

Norge fikk kun til noe angrepsspill etter den japanske ledelsen, men generelt var det Japan som hadde ballen klart mest, men uten at det ble noen farlige målsjanser. Men så begynte Norge å finne seg til rette og fikk et visst press da de gjorde noen endringer i elleveren på banen, og mot slutten av andre omgang kom noen lange baller og et visst press for Norge.

Men Japan, som trives best på kontringer, skulle få inn 3-1-målet med ti minutter igjen av ordinær tid. Måldronningen Hinata Miyazawa var rask til å unngå en offsidefelle og satte deretter inn Japans tredje mål for dagen. Miyazawa er nå alene i ledelsen.

Norge var dessverre aldri i nærheten av å ta igjen Japan, selv om de hadde en stor mulighet i kampens siste minutter da ballen danset på streken. Japanerne kontrollerte begivenhetene gjennom hele kampen til tross for den norske utligningen i starten av første omgang. Japan vant fortjent åttedelsfinalen med sluttresultatet 3-1 og er nå videre til kvartfinalen.

Japan møter vinneren av kampen mellom Sverige og USA i kvartfinalen neste uke. Den kampen spilles i morgen (søndag) kl. 11.00 på TV3 og Viaplay og vil avgjøre Japans motstander i kvartfinalen. Norge må derimot forlate VM uten medalje.

Japan – Norge (1-1)
’15 10Syrstad Engen (sm)
’20 11 Reiten
’50 2-1 Shimizu
’79 3-1 Miyazaw

Norges tropp (4-3-3):

23 Aurora Mikalsen

13 Thea Bjelde ’87
6 Maren Mjelde
16 Mathilde Haugen Harviken
4 Tuva Hansen ’74

7 Ingrid Syrstad Engen
8 Vilde Bøe Risa ’63
11 Guro Reiten
10 Caroline Graham Hansen
22 Sophie Román Haug
20 Emilie Haavi ’62

Benytta innbyttere:
3 Sara Iren Lindbak Hørte ’87
9 Karina Sævik ’62
14 Ada Martine Stolsmo Hegerberg ’74
18 Frida Leonhardsen Maanum ’63

 


Burnley - Brentford