Velobet

Norges fotballforbund informerte i dag gjennom en pressemelding om at Hege Riise og NFF er enige om en avtale som innebærer at hun fratrer som landslagssjef og  går over i en ny stilling i NFF fra årsskifte. 

NFF sier de har gjennomført en grundig evaluering av VM. Fotballpresident Lise Klaveness sier i pressemeldingen fra NFF:

– Vi har vært opptatt av å benytte anledningen til å ha grundige evalueringer, ikke bare av VM og landslaget spesielt, men også NFFs satsing på toppfotball for kvinner generelt. Gjennom dette evalueringsarbeidet og i samtaler med Hege Riise ser vi at vi har er vi at vi har ulike syn på rollen som landslagssjef for dette laget i det videre arbeidet. Vi har derfor blitt enige om en avtale hvor Hege Riise fratrer som landslagssjef.

NFF har en nyopprettet stilling for å styrke satsingen på kvinnefotball som Hege Riise vil tiltre i 1. januar 2024.

Dette skjer under to uker etter at VM var fullført, hvor Norge røk i åttedelsfinalen mot Japan. Under mesterskapet kom det fram at det var sterk misnøye i VM-troppen med Riise. Det skal ha vært misnøye med Riises kampledelse da det norske laget tapte åpningskampen mot New Zealand. Også Caroline Graham Hansen uttalte tydelig hva hun mente etter å ha blitt vraket til kampen mot Sveits i gruppespillet, noe hun også beklaget dagen etterpå. Hege Riise ble den 3. august 2022 presentert som landslagssjef for kvinnelandslaget. Hun hadde dermed jobben i kun 13 måneder.

Hvem som skal overta jobben som landslagstrener for Norges kvinnelandslag er på dette tidspunktet ikke klart. Forbundsstyret jobber med å få på plass en midlertidig løsning for kampene i høstens Nations League. Løsningen presenteres så snart denne er klar. Norge møter Østerrike allerede 22. september og Portugal 26. september.

NFF takker Hege Riise for godt samarbeid og for jobben hun har gjort som norsk landslagssjef.

 

 

 

 


Burnley - Brentford