Bilde: Wallpaperflare.com

I går ble det trukket ut gruppene til det kommende VM i Qatar foretatt. Nå vet man hvem som møter hvem i gruppespillet. 

På forhånd var vertsnasjonen Qatar, som debuterer i verdenscupen, plassert i gruppe A, hvor de fikk selskap av Nederland, Senegal og Ecuador. Sammenlignet med de andre lagene fra seedinggruppe 1 vil de nok møte bra motstand da laget er et av de lavest rangerte i turneringen.

De regjerende verdensmesterne Frankrike møter Danmark, Tunisia og Ecuador i gruppespillet og kan deretter møte Argentina eller Polen i 16-delsfinalen. Ghana, som igjen er lavest rangert av alle lag i mesterskapet, får det tøft mot Portugal, Uruguay og Sør-Korea i sin gruppe.

I tre av gruppene er det fortsatt uklart hvilke lag som tar de siste plassene, ettersom de siste VM-kvalifiseringer finner sted først i juni. Disse lagene ble dermed trukket blindt. Det som derimot er klart er at vinneren av den europeiske kvalifiseringen spiller i gruppe B. Lagene fra den interkontinentale kvalifiseringen vil etter tur bli plassert i gruppe D og E.

Slik ble gruppene til verdensmesterskapet i 2022:

Gruppe A: Qatar, Ecuador, Senegal og Nederland.
Gruppe B: England, Iran, USA og vinneren av det europeiske play-offet
Gruppe C: Argentina, Saudi-Arabia, Mexico og Polen
Gruppe D: Frankrike, Danmark, Tunisia og vinneren av AFC v CONMEBOL (Peru) (13 juni)
Gruppe E: Spania, Tyskland, Japan og vinneren CONCACAF v OFC (Costa Rica og New Zealand (14 juni))
Gruppe F: Belgia, Canada, Marokko og Kroatia
Gruppe G: Brasil, Serbia, Sveits og Kamerun
Gruppe H: Portugal, Ghana, Uruguay og Sør-Korea

Det er allerede fastsatt kampprogram for hver gruppe. Nøyaktig hvilke kamptider og arenaer de ulike lagene skal spille på, blir presentert om kort tid.