Velobet

Nederland knuste Vietnam i den siste gruppespillkampen i gruppe E. Da USA deretter spilte 0-0 mot Portugal, er Nederland klar leder i gruppe E, og USA ender på andreplass. Det betyr at Sverige, som mest sannsynlig vinner gruppe G, trolig møter USA i åttedelsfinalen.

Tirsdag morgen ble den spennende gruppe E avgjort, en gruppe som de svenske spillerne nok fulgte litt ekstra med på. Fra gruppe E har det vært klart at Sveriges motstander i åttedelsfinalen kommer, og mest sannsynlig blir det toeren fra gruppe E, ettersom Sverige har tre poeng mer enn toeren Italia pluss ti mål dårligere målforskjell. USA og Portugal spilte om viktige poeng, mens Nederland møtte Vietnam på bortebane.

USA – Portugal 0-0 (0-0)

Kampen mellom USA og Portugal ble hovedfokus da begge lagene hadde sjansen til å nå åttedelsfinalen, men også sjansen til å ryke ut, mens Nederlands motstander Vietnam ikke hadde noe annet enn æren å spille for. Nederland tok en tidlig tomålsledelse mot Vietnam og sikret dermed gruppeseieren.

USA og Portugal var målløse en god stund, og på dette tidspunktet (med god målforskjell for Nederland) så det ut til at USA ville havne i åttedelsfinalen mot Sverige. Portugal sto godt imot USA i første omgang med aggressivitet og troen på at de kunne slå mesterne. Portugal hadde kanskje den beste sjansen i omgangen, men Jessica Silva avsluttet altfor tidlig da hun kom fri. 0-0 etter 45 minutter.

USA tok over i andre omgang og startet kampen bedre enn i første omgang, hvor de økte tempoet litt. Begge lagene var imidlertid under press. Portugal trengte tre poeng for å spille åttedelsfinale og for USA var ett poeng nok, men med 0-0 i kampen var det også en ganske prekær situasjon for amerikanerne.

Kampen var ikke spesielt begivenhetsrik, og Portugal så ut til å vente på den perfekte muligheten selv om tiden var i ferd med å renne ut. USA imponerte ikke i det hele tatt, og som nevnt tidligere var 0-0 skjørt selv for USA, men de var ikke på langt nær dominerende nok til å slå ut Portugal på en enkel måte.

Tilleggstiden etter ordinær tid ble åtte minutter, og i det første av disse åtte minuttene kom kampens største sjanse da Portugals Ana Capeta løp på en dyp ball og skjøt ballen i stolpen. Det var nerver i de siste minuttene. Portugal skapte nervøsitet med blant annet et farlig frispark.

Men sekundene tikket og Portugal, som jobbet hardt hele kampen, klarte ikke å gå hele veien mot verdenseneren USA. Kampen endte 0-0, og Portugal er dermed ute av VM for kvinner 2023. USA imponerte ikke i det hele tatt i kampen og møter nå mest sannsynlig Sverige i åttedelsfinalen i VM for kvinner 2023. De amerikanske spillerne så slett ikke fornøyde ut med kampen eller utfallet.

Nederland – Vietnam 7-0 (5-0)

’8 1-0 Lieke Martens
’11 2-0 Katja Snoeijs
’18 3-0 Esmee Brugts
’23 4-0 Jill Roord
’45 5-0 Danielle van de Donk
’57 6-0 Esmee Brugts
’83 7-0 Jill Roord

Nederland skulle skrive historie mot Vietnam. Fire mål på 23 minutter holdt på å sikre nederlandsk gruppeseier med bedre målforskjell enn USA og Portugal, som ellers spilte jevnt. Vietnam foretok derimot to bytter like etter det fjerde nederlandske målet, og den vietnamesiske treneren Mai Duc Chung virket ikke særlig fornøyd med laget sitt.

Nederland presset på i andre omgang og scoret et tidlig 6-0-mål ved PSVs Esmee Brugts. Ti minutter senere fikk de et mål annullert. 7-0 kom litt senere med Jill Roorts andre mål i kampen, og Nederland knuste Vietnam fullstendig og gjorde det klart at de ville vinne gruppe E, mens Portugal og USA ville spille om andreplassen.

Nederland var fullstendig dominerende da de vant stort og sikret gruppeseieren i gruppe E. Nå skal Nederland møte nummer to fra gruppe G, som mest sannsynlig ikke er Sverige i hvert fall.

Nederland og USA spiller sine åttedelsfinaler søndag 6. august.

Se hele sluttspilltablået her.

Resultatene fra Gruppe E

USA – Vietnam 3-0
Nederland – Portugal 1-0

USA – Nederland 1-1
Portugal – Vietnam 2-0

Portugal  – USA 0-0
Vietnam – Nederland 0-7

Plass Lag Kamper Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1.   Nederland 3 2 1 0 +8 7
2.  USA 3 1 2 0 +3 5
3.  Portugal 3 1 1 1 +1 4
4.  Vietnam 3 0 0 3 -12 0

Kamper onsdag 2. august

Gruppe G
kl 09.00 Argentina – Sverige (NRK1 og Viaplay)
kl 09.00 Sør-Afrika – Italia (NRK2 og Viaplay)

Gruppe F
kl 12.00 Panama – Frankike (Viasport 1 og Viaplay)
kl 12.00 Jamaica – Brasil (TV3 og Viaplay)


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand