Velobet

Etter dagens kamper, har Gruppe A spilt alle sine kamper. Det er dermed nå helt klart at Sveits vinner gruppen, mens Norge kommer på andre plass. Disse tar seg nå videre til åttedelsfinalen. 

Da to runde var spilt, var det Sveits og New Zealand som var på de to øverste plassene, med hhv fire og tre poeng. Filippinene var på tredje plass med sine tre poeng (dårligere målforskjell), mens Norge var på siste med kun ett poeng.

I siste og avgjørende runde var det Sveits mot New Zealand, og Norge mot Filippinene. Premissene var klare før avspark: Alle lag hadde muligheten til å ta seg videre. Norge måtte vinne for å være á poeng med New Zealand, men måtte også ha minst to mål for å være over de på målforskjell.

Kampene startet samtidig. Norge tok tidlig ledelsen i sin kamp, mens den andre kampen forble målløs. Til pause hadde Norge økt ledelsen til 3-0, og lå på det tidspunktet an til å ta andre plassen. Det eneste som endret seg i andre omgang, var at Norge økte ledelsen og vant til slutt hele 6-0. Og med 0-0 i den andre kampen var det klart at Norge klarte å komme på andre plass i gruppen.

Det ble altså Sveits som vant gruppen, med Norge på andre plass. Nå gjenstår det å se hvem som blir motstanderen for disse to lagene. Det er gruppevinner og gruppetoer fra Gruppe C som blir motstanderen. De spiller sin siste kamp i morgen mandag. Det blir enten Spania eller Japan, de har seks poeng etter to kamper og de andre i gruppen har ikke mulighet til å ta disse igjen. Japan og Spania møter hverandre. Det er nå Spania som leder gruppen på målforskjell.

Resultatene fra Gruppe A

New Zealand – Norge 1-0
Filippinene – Sveits 0-2

New Zealand – Filippinene 0-1
Sveits – Norge 0-0

Sveits – New Zealand 0-0
Norge – Filippinene 6-0

Plass Lag Kamper Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1.  Sveits 3 1 2 0 +2 5
2.  Norge 3 1 1 1 +5 4
3.  New Zealand 3 1 1 1 0 4
4.  Filippinene 3 1 0 2 -7 3

Burnley - Brentford