Velobet

De norske fotballkvinnene har fått en ny landslagssjef som tar over etter Leif Gunnar Smerud som har hatt jobben ut 2023. Gemma Grainger (41) kommer fra jobben som landslagssjef for Wales’ kvinnelandslag siden 2021 og har i tillegg ti år bak seg i det engelske FA.

Gemma Grainger skal etter planen starte i jobben 15. januar så fremst alle formelle forhold blir avklart innen da. Avtalen går ut 2026, men blir automatisk fornyet til august 2027 om landslaget kvalifiserer seg til VM sommeren 2027, opplyser Norges fotballforbund (NFF). 41-åringen sier at det er en stor ære å få lede det norske landslaget.

Har har jobbet i det engelske fotballforbundet (FA) i ti år, som blant annet assistenttrener for kvinnelandslaget under EM i 2017 og hovedtrener for ulike aldersbestemte engelske landslag. Til sammen har hun ledet aldersbestemte landslag i det engelske FA i over 90 kamper i en periode hvor de hadde en formidabel utvikling.

Grainger kommer til å ha bosted i Leeds, England. Samtidig er det en enighet om at Grainger med jevne mellomrom skal være til stede på Ullevaal for å bidra inn i NFFs fagmiljø, og at hun skal være fysisk til stede på viktige samlinger og arrangementer, samt på toppseriekamper.

Den nye treneren ser fram til å komme i gang med jobben å forberede laget inn mot to særdeles viktige kamper mot Kroatia i Nations League i slutten av februar. Disse kampene vil avgjøre om Norge forblir i League A eller rykker ned til League B i Nations League-systemet.

Selv sa Grainger i et videointervju – Det er en stor ære å få lede det norske landslaget og en nasjon som har vært en drivende kraft i utviklingen av internasjonal kvinnefotball med gull i både OL, VM og EM. Laget besitter verdensklasse talent og potensial, og jeg gleder meg i første omgang til å jobbe sammen med spillerne og resten av støtteapparatet for å beholde plassen i gruppe A i Nations League. Deretter skal vi gjenvinne/bekrefte vår posisjon og konkurransekraft i internasjonale mesterskap samtidig som vi er tro mot norske verdier som jeg ser frem til å lære enda bedre å kjenne.

 


Burnley - Brentford