Velobet

Regjerende mester Frankrike sender som vanlig et kjent lag med mengder av verdensstjerner. Men til dette VM må de klare seg uten midtbanegeneralen Paul Pogba som er skadet. Kan Didier Deschamps og spillerne hans gjenta suksessen til verdensmesterskapet i 2018 og vinne nasjonens tredje verdenscupgull?

Frankrike er på forhånd en av de store favorittene til å vinne VM 2022, de kommer også til mesterskapet som regjerende mestere etter å ha vunnet VM 2018 mot Kroatia i finalen. De kommer imidlertid til dette VM med noen skadeproblemer, spesielt på midtbanen. Både Paul Pogba og N’golo Kante går glipp av mesterskapet på grunn av skader. I tillegg til disse to spillerne er det også ti andre spillere fra gullaget i 2018 som ikke er med i VM-troppen i 2022.

Men den franske troppen mangler ikke superstjerner, Kylian Mbappe, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Kinsley Coman og Karim Benzema er bare noen av superstjernene som er med i den franske troppen.

Karim Benzema, som ikke bare ble kåret til verdens beste fotballspiller for noen uker siden, gjør også sitt første VM siden 2014.  Han var ute fra landslaget i en lengre periode som følge av utpressingsskandalen mot tidligere landslagskamerat Mathieu Valbuena. Men siden 2021 er Benzema nok en gang velkommen på det franske landslaget og han vil bli en ekstra dimensjon til det allerede stjernespekkede offensive franske landslaget.

Frankrike står imidlertid overfor en tøff oppgave å forsvare sitt VM-gull. Det er bare to ganger at en nasjon har lykkes med å forsvare sitt VM-gull, Italia gjorde det i 1938 og Brasil i 1962. Vil Frankrike klare å være det tredje landet som forsvarer sin VM-tittel? Oddsen for mesterskapet tyder på at Frankrike i det minste vil være med og kjempe om medaljene, men om det rekker hele veien gjenstår å se.

Frankrikes VM-tropp 2022

Målvakt
Alphonse Areola
Hugo Lloris
Steve Mandanda

Forsvar
Lucas Hernandez
Theo Hernandez
Presnel Kimpembe
Ibrahima Konate
Jules Kounde
Benjamin Pavard
William Saliba
Dayot Upamecano
Raphael Varane

Midtbane
Eduardo Camavinga
Youssouf Fofana
Matteo Guendouzi
Adrien Rabiot
Aurelien Tchouameni
Jordan Veretout

Angrep
Karim Benzema
Kingsley Coman
Ousmane Dembele
Olivier Giroud
Antoine Griezmann
Kylian Mbappe
Christopher Nkunku

25 av de 26 tillatte spillerne er publisert.


Burnley - Brentford