Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Fifa har tatt en ny avgjørelse på spørsmålet om Russland vil være med i internasjonal fotball. Fifa fjerner nå de russiske lagene fra deltakelse i internasjonale konkurranser, inkludert sluttspillet til verdenscupen i mars, blant annet. Dette vedtaket gjelder til noe annet er kunngjort.

Fifa lot først Russland få spille kvalifiseringskamper til verdenscupen og andre landslagskonkurranser under nøytralt flagg og med navnet Russian Football Union. Noe som ble møtt med hard kritikk søndag og mandag. Noe som fikk Fifa til å booke et nytt møte mandag kveld.

Og nå er det klart at Fifa gjør en helomvending. En dag etter beslutningen om å la Russland fortsette å spille i VM-sluttspillet og andre landslagskonkurranser, har Fifa bestemt seg for å ekskludere Russland fullstendig. Avgjørelsen gjelder alle internasjonale konkurranser i fremtiden.

Det betyr at Russland ikke spiller mot Polen i sluttspillet til VM. Polen er dermed direkte kvalifisert til sluttspillfinalen 29. mars, hvor vinneren av møtet mellom Sverige og Tsjekkia står på den andre siden.

Også EM for kvinnelandslag i sommer blir berørt, der skulle de møte Sverige, Sveits og Nederland i gruppespillet. Hvem som erstatter Russland er på dette tidspunktet ikke bestemt.


Burnley - Brentford