Velobet

FIFA U20-VM 2023 som spilles i Argentina har avspark lørdag. Mesterskapet går mellom 20. mai til 11. juni. Dette blir den 23. utgaven av FIFA U-20-VM, det internasjonale ungdomsmesterskapet i fotball for menn som arrangeres annethvert år for landslag under 20 år fra FIFAs medlemsforbund, siden oppstarten i 1977 som FIFA World Youth Championship.

Turneringen skulle opprinnelig arrangeres av Indonesia i 2021-utgaven, som ville vært den første FIFA-turneringen i landet. Men covid-19-pandemien tvang FIFA til å avlyse turneringen, som tildelte vertsrettighetene for 2023 til de den 24. desember 2020. Indonesia ble imidlertid fratatt vertskapsrettighetene 29. mars 2023 på grunn av protester mot Israels deltakelse. Den 17. april 2023 kunngjorde FIFA offisielt Argentina som ny vert for turneringen i stedet for Indonesia.

Totalt 24 lag er kvalifisert til turneringen. Lagene kvalifiserte seg fra seks kontinentale turneringer.

Den dominikanske republikk og Israel debuterer i turneringen, som er den dominikanske republikkens første kvalifisering til en FIFA-turnering noensinne. Etter å ha kvalifisert seg til verdensmesterskapet i 1970 via den asiatiske kvalifiseringen, blir dette den første FIFA-turneringen som Israel har kvalifisert seg til som europeisk representant.

Argentina kvalifiserte seg til turneringen som vertsland i stedet for Indonesia, selv om de opprinnelig ikke hadde klart å kvalifisere seg gjennom det søramerikanske U-20-mesterskapet i 2023. Indonesia hadde heller ikke klart å kvalifisere seg i konkurranse og mistet sin automatiske plass i VM da turneringen ble flyttet til Argentina.

Kampene er fordelt på totalt fire byer; Santiago del Estero, San Juan, Mendoza og La Plata. Semifinalene, bronsefinalen og den store finalen spilles på selveste Estadio Único Diego Armando Maradona i La Plata.

Lagene er fordelt i 6 grupper. Alle spiller mot alle. De to beste lagene i hver gruppe og de fire beste lagene på tredjeplass går videre til åttendedelsfinalene.

Norge deltar ikke i årets U20-VM.

2023 U20 VM gruppespill

Gruppe A
Argentina
Usbekistan
New Zealand
Guatemala

Gruppe B
USA
Ecuador
Fiji
Slovakia

Gruppe C
Senegal
Japan
Israel
Colombia

Pulje D
Italia
Brasil
Nigeria
Den dominikanske republikk

Gruppe E
Uruguay
England
Irak
Tunisia

Gruppe F
Frankrike
Sør-Korea
Gambia
Honduras

Kampprogrammet for U20-VM 2023

Gruppespillet er fra 20. mai til og med 28. mai. De to beste lagene fra hver gruppe går videre, samt de fire beste treerne.
Sluttspillet starter med åttedelsfinalene som spilles 30., 31. mai og 1. juni

Kvartfinalene spilles 3. og 4. juni, mens semifinalene den 8. juni

Den 11. juni spilles først bronsefinalen, før den store finalen avslutter mesterskapet. Finalen av har avspark kl 23.00 norsk tid.


Usbekistan U23 - Spania U23


Canada - New Zealand