Velobet

Det var foran et folketomt Ullevaal at de norske damene vant som forventet over dagens motstander, Albania. I forrige oppgjør vant Norge 7-0. Román Haug ble dagens profil med 3 mål og 1 målgivende. 

Til vanlig spiller Román Haug i Roma og hun fikk sjansen fra start i Ada Hegerbergs skadefravær. Det første målet kom fra hodet etter et nøyaktig innlegg fra Guro Reiten. Mens det andre målet satte hun inn med den venstre foten på en retur fra stolpen som Syrstad Engen satt. Begge målene kom på kun tre minutter.

Det tredje målet kom fra et uvanlig hold. Maren Mjelde satte sitt første mål på over fire år. Det var et frispark tatt av Reiten som Román Haug headet videre til Mjeldes fot og hun satt den i mål.

Så, etter pause fikk Román Haug hattricket. Hun ruvet høyest i feltet og headet inn nok et mål

– Det er morsomt når man får muligheten, at man kan ta opp hansken. Det var morsomt å spille i dag og jeg fikk mye godt å jobbe med, da var det bare å sette den i mål, oppsummerer hat trick-helten overfor NRK.

Sara Hørte fikk også satt inn sitt første mål i landslagsdebuten. Hun steg klart høyest til værs på det som var et innlegg etter at hjørnesparket blir klarert ut igjen til Guro Reiten.

VM-klare Norge holdt lekestue med Albania fra start til mål. Med en såpass svak motstander satte de norske fotballkvinnene også ny scoringsrekord med hele 47 mål i en VM-kvalik.

– Vi fikk det kampbildet vi forventet, at vi fikk spilt angrepsspill. Periodevis gjør vi det bra, så slurver vi litt før vi får justert og er i gang igjen. Alt i alt synes jeg vi gjør en solid kamp, sa Hege Riise til vg.no etter kampen.

’12 Norge 1 0 Albania
Mål: Sophie Romàn Haug
Målgivende: Guro Reiten
’15 Norge 2 0 Albania
Mål: Sophie Romàn Haug
Målgivende: Ingrid Syrstad Engen
’23 Norge 3 0 Albania
Mål: Maren Mjelde
Målgivende: Sophie Romàn Haug
’66 Norge 4  0 Albania 
Mål: Sophie Romàn Haug
Målgivende: Marit Bratberg Lund
Norge 5  0 Albania
Mål: Sara Hørte

Norge (4-3-3): Aurora Mikalsen – Tuva Hansen (Mathilde Harviken fra 46.), Maren Mjelde (Sara Hørte fra 62.), Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund – Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen (Emilie Joramo fra 46.), Guro Reiten – Elisabeth Terland (Celin Bizet Ildhusøy fra 46.), Sophie Román Haug, Anna Jøsendal (Julie Blakstad fra 77.)

 

Det gir denne tabellen i gruppen når alle kampene er spilt:

Norge 10 9 1 0 47 2 28
Belgia 10 7 1 2 56 7 22
Polen 10 6 2 2 28 9 20
Albania 10 3 1 6 14 30 10
Kosovo 10 2 1 7 8 35 7
Armenia 10 0 0 10 1 71 0

Norge er gruppevinner og går direkte til VM i Australia og New Zealand. Belgia går videre til play-off.

Fra play-offen går de to beste lagene direkte til VM. I tillegg til Belgia er det Sveits, Island, Irland, Østerrike, Skottland, Portugal, Wales og Bosnia & Herzegovina som er klare for play.off.


Burnley - Brentford