Velobet

Englands landslagstrener Gareth Southgate har nå presentert sin tropp som skal representere England. Troppen inkluderer Leicesters stjerne James Maddison, som ikke har vært på landslaget siden 2019 og kun har én landskamp på CV fra før.

Den engelske troppen som ble tatt ut har på forhånd handlet mye om backlinjen og hvilke spillere som bør velges. Det var allerede klart at Reece James og Ben Chillwell går glipp av mesterskapet på grunn av skader. Southgate valgte imidlertid å hente Liverpool-forsvarsspilleren Trent Alexander-Arnold, som har vært stilt spørsmålstegn ved denne sesongen. En annen spiller som også har vært usikkerhet rundt er Manchester Uniteds lagkaptein Harry Maguire. Men også han har fått plass i Southgates VM-tropp.

Bortsett fra Jude Bellingham, som til vanlig spiller for Borussia Dortmund, inneholder den engelske troppen kun spillere fra Premier League. Det betyr at både Tammy Abraham i Roma og Fikayo Tomori, som var involvert i diskusjonene om VM-plass, blir vraket. Manchester United-spiller Jadon Sancho er heller ikke med i VM-troppen.

En spiller som derimot er med i Englands VM-tropp er Leicesters store stjerne James Maddison, som har vært i storform den siste tiden. Han har imidlertid kun gjort én landskamp fra før i karrieren, som var i november 2019. Da spilte Maddison 34 minutter i Englands storseier over Montenegro i EM-kvalifiseringen.

Manchester City-spiller Kyle Walker er en annen spiller som er inkludert i Englands VM-tropp til tross for at han ble operert for lyskeproblemer så sent som i oktober.

Englands VM-tropp 2022

Målvakt
Jordan Pickford, Everton
Nick Pope, Newcastle
Aaron Ramsdale, Arsenal

Forsvar
Harry Maguire, Manchester United
Luke Shaw, Manchester United
Eric Dier, Tottenham Hotspurs
John Stones, Manchester City
Kyle Walker, Manchester City
Kieran Trippier (Newcastle
Conor Coady, Everton
Ben White, Arsenal
Trent Alexander-Arnold, Liverpool

Midtbane
Jude Bellingham, Borussia Dortmund
Mason Mount, Chelsea
Conor Gallagher, Chelsea
Declan Rice, West Ham
Jordan Henderson, Liverpool
Kalvin Phillips, Manchester City

Angrep
James Maddison, Leicester
Phil Foden, Manchester City
Jack Grealish, Manchester City
Harry Kane, Tottenham Hotspurs
Bukayo Saka, Arsenal
Raheem Sterling, Chelsea
Callum Wilson, Newcastle
Marcus Rashford, Manchester United


Burnley - Brentford