Velobet

England er vinnerne av 2023 Women’s Finalissima etter en 2-1-seier på straffesparkkonkurranse over Brasil.

Women’s Finalissima 2023 er den første utgaven av Women’s Finalissima, en interkontinental fotballkamp for kvinner mellom vinnerne av den siste EM og Copa America Femenina. Kampen besto av England, vinnerne av UEFA Women’s Euro 2022, og Brasil, vinnerne av Copa América Femenina 2022. Den ble spilt på Wembley Stadium i London, England, 6. april 2023. Kampen ble organisert av UEFA og CONMEBOL som en del av et fornyet partnerskap mellom de to forbundene.

I denne første utgaven var det som vant England til slutt. Pia Sundhages Brasil holdt kampen til uavgjort i ordinær tid og i etter ekstraomganger. Ella Toone ga England en 1-0-ledelse etter 23 minutter. Brasil måtte deretter jage mye ettersom England hadde mye ballbesittelse, selv om sjansene var nesten like store.

Det var imidlertid ikke før i det 93. minutt av kampen at Brasil utlignet 1-1 gjennom Andressa etter en merkelig keeperretur. Utligningen tok kampen på Wembley til en målløs ekstraomgang, som til slutt gikk til straffesparkkonkurranse. I straffesparkkonkurransen gikk England seirende ut etter to brasilianske straffebommer.


Burnley - Brentford