Velobet

Hvis 2022 ble avrundet med eksepsjonelt drama da Argentina ble kronet til mestere etter FIFA World Cup Qatar 2022 som ble sett av et rekordstort publikum, lover 2023 å by på minst like mye spenning.

Starten på FIFA-arrangementskalenderen for 2023 er FIFA Club World Cup 2022, som arrangeres i Marokko mellom 1. og 11. februar, og inneholder blant annet kontinentale klubbmestere Real Madrid, Flamengo, Wydad Casablanca, Seattle Sounders og Auckland City. Turneringen har tidligere blitt avholdt i Marokko i 2013 og 2014.

New Zealand skal være vertskap for tidenes første sluttspill-turnering foran FIFA World Cup for kvinner mellom 17. og 23. februar 2023. 10 lag – Kamerun, Chile, Kinesisk Taipei, Haiti, Panama, Papua Ny-Guinea, Paraguay, Portugal, Senegal, og Thailand – vil konkurrere om de tre siste kvalifiseringsplassene.

FIFA VM for kvinner Australia & New Zealand 2023 starter 20. juli 2023 på Eden Park i Auckland, med kamper i New Zealand som skal arrangeres i Dunedin, Hamilton og Wellington. Over Tasmanhavet i Australia vil fansen kunne se kamper i Adealaide, Brisbane, Melbourne, Perthog Sydney.

Før VM skal imidlertid The Best FIFA Football Awards finne sted 27. februar. Prisene representerer den høyeste personlige utmerkelsen for spillere og trenere og er en feiring der fotballfans ikke bare spiller en rolle i avstemningen, men også blir anerkjent via FIFA Fan Award.

Avstemningen i de ulike kategoriene, som vil finne sted på FIFA+, starter 12. januar 2023 med prisutdelingen 27. februar 2023.

I fjor ble Alexia Putellas og Robert Lewandowski anerkjent som de fremragende utøverne i henholdsvis kvinne- og herrefotball, og den polske spissen plukket også opp The Best FIFA Men’s Player for andre år på rad.

Emma Hayes og Thomas Tuchel, den daværende Chelsea-duoen, ble kåret til henholdsvis den beste FIFA-kvinnetreneren og den beste FIFA-trenerens herre, mens Edouard Mendy gjorde det til et hat-trick for London-klubben ved å bli valgt som den beste FIFA-målvakten for menn. Christiane Endler ble kåret til den beste FIFA-målvakten for kvinner.

 

16. mars arrangeres den 73. FIFA-kongressen i Kigali, Rwanda. Her kommer Gianni Infantino til å bli gjenvalgt som FIFA-president da der ikke er noen motkandidater.

 

2023 FIFA U-20 World Cup starter 20. mai og varer til 11. juni i Indonesia.

Sist, men på ingen måte minst, er FIFA Beach Soccer World Cup på vei tilbake til De forente arabiske emirater. Dubai var vertskap for FIFA Beach Soccer World Cup i 2009, og 14 år senere vil turneringen returnere til den arabiske verden for sin 12. utgave. FIFA U17 verdensmesterskap skal også finne sted i Peru, sent i 2023. For 18 år siden var det søramerikanske landet vertskap for det samme arrangementet, som ble vunnet av et Carlos Vela-inspirert Mexico.

 


Burnley - Brentford