Bilde: Wallpaperflare.com

Allerede to runder før gruppespillet er fullført, er Norges damer sikret minst 2. plass i gruppen sin. Først plass gir direkte plass til VM, mens andreplassen gir plass i play-offen. 

 

Sist uke spilte landslaget kvalifiseringskamp mot Kosovo og Polen. Til disse kampene var også den mest attraktive norske spilleren tilbake på landslaget, nemlig Ada Hegerberg (Lyon). Hun markerte seg allerede fra første kamp med et hat-trick mot Kosovo. Også Frida Maanum (Arsenal) og Celin Ildhusøy (PSG) kom på scoringslisten i samme kamp. Kosovo er ute av kampen mot å kvalifisere seg til VM.

I kampen mot Polen, var Polen så uheldig at de satte ballen bak egen målvakt allerede etter kun 8 minutters spill. Caroline Graham Hansen (Barcelona FC) satt 2-0 målet like etter det. Polen fikk ett trøstmål i andre omgang, men de kunne ikke hindre at Norge fikk nok en serier i gruppespillet.

I gruppe F er det kun Norge og Belgia som kan ta den direkte VM-plassen. Polen kan også komme seg på andreplassen. De andre lagene i gruppen har ikke lenger mulighet til å komme blant de to øverste plassene.

Norge skal spille mot Belgia borte i nest siste runde, som spilles den 2. september. Dette blir en såkalt 6-poengskamp. Belgia skal møte Armenia i sin siste kamp, et lag som enda har til gode å ta noen poeng etter åtte runder spilt. Det er derfor veldig viktig at Norge tar poeng i denne kampen for å sikre direkte kvalifisering til VM. I oppgjøret mellom Belgia og Norge i høst, vant Norge 4-0.

I den siste kampen er det Albania som skal besøke Norge den 6. september.

Norge har så langt vunnet sju kamper, og spilt en uavgjort. Ingen tap.

Poeng to runder før slutt: 
Norge 22
Belgia 19
Polen 14
Albania 10
Kosovo 4
Armenia 0