Velobet

USA har tatt sin niende tittel i det nordamerikanske mesterskapet. USA er dermed klare for VM sammen med finalisten Canada og ytterligere to land.

På vanlig måte tok USA hjem det nordamerikanske mesterskapet etter å ha beseiret Canada 1-0 i finalen. Vinnermålet ble scoret av Alex Morgan på straffe og gjør at USA har vunnet ni av elleve CONCACAF Women’s Championship, de resterende to er vunnet av motstanderne Canada.

Allerede i gruppespillet sto imidlertid mye på spill, da de to beste lagene fra hver gruppe er kvalifisert til VM i New Zealand og Australia i 2023. I tillegg gir tredjeplass i gruppen en ny sjanse til å nå fin plass gjennom det interkontinentale verdenscup-sluttspillet som skal spilles i begynnelsen av neste år.

I gruppe A ble USA og Jamaica henholdsvis første og andre, mens Haiti noe uventet klarte å vinne mot hjemmenasjonen Mexico og tok tredjeplassen. I gruppe B var det Canada og Costa Rica som klarte å sikre seg de to VM-plassene, mens Panama skal spille sluttspill på New Zealand i februar.

I tillegg til at turneringen også fungerte som VM-kvalifisering, ​​sto det også en OL-plass på spill. Vinneren USA kvalifiserer seg dermed til OL i Paris i 2024, mens sølvmedaljevinnerne Canada og bronsevinnerne Jamaica møtes i et olympisk sluttspill for å spille om den andre nordamerikanske plassen i turneringen.

Disse er klare for VM 2023 fra Nord-Amerika:

USA
Canada
Jamaica
Costa Rica