Velobet

Den nord-, mellomamerikanske og karibiske kvalifiseringen til VM 2026 starter neste uke. CONCACAF-lagene har tre direkteplasser og to plasser til det interkontinentale sluttspillet.

Format

Den 28. februar kunngjorde CONCACAF kvalifiseringsformatet for VM-kvalifiseringen i 2026:

Første runde: Fire CONCACAF-lag, rangert fra 29 til 32 basert på FIFA-rankingen fra desember 2023, vil bli delt inn i to kamper som spilles med to kamper; hjemme og borte. De to vinnerne går videre til andre runde.

Andre runde: Tretti lag, de to vinnerne fra første runde og CONCACAF-lagene som er rangert fra 1 til 28 basert på FIFA-rankingen i desember 2023, deles inn i seks grupper med fem lag. De spiller en runde med én kamp (to hjemme og to borte), og gruppevinnerne og nummer to kvalifiserer seg til tredje runde.

Tredje runde: De tolv lagene som går videre fra andre runde, deles inn i tre grupper med fire lag. De spiller to runder med hjemmekamper og bortekamper, og de tre gruppevinnerne kvalifiserer seg til VM. De to best rangerte toerlagene går videre til sluttspillet mellom forbundene.

Kampprogram

Første runde
1. runde: 22. mars
2. runde: 26 mars

Andre runde
Vindu 1: 5.-11. juni 2024
Vindu 2: 4.-10. juni 2025

Tredje runde
Kampdag 1 og 2: 1.-9. september 2025
Kampdag 3 og 4: 6.-14. oktober 2025
Kampdag 5 og 6: 10.-18. november 2025

Første runde

De fire nederste CONCACAF-lagene, rangert fra 29. til 32. plass basert på FIFA-rankingen fra desember 2023, ble delt inn i to kamper som skulle spilles med to kamper hjemme og borte. Parene var forhåndsbestemt, der det 29. rangerte laget møtte det 32. rangerte laget, og det 30. rangerte laget møtte det 31. rangerte laget. De to vinnerne går videre til andre runde.

Kampene er:
Kamp 1:   Anguilla – Turks-og Caicosøyene
Kamp 2: De amerikanske jomfruøyene –  De britiske jomfruøyene

 

Andre runde

De tjueåtte beste CONCACAF-lagene på FIFA-rankingen i desember 2023 går inn i andre runde, og får selskap av de to vinnerne av første runde. Lagene ble delt inn i seks grupper med fem lag, og spiller en runde med én kamp (to hjemme og to borte). De seks gruppevinnerne og de seks andreplassene går videre til tredje runde.

Gruppe A
 Honduras
 Antigua og Barbuda
 Cuba
 Bermuda
 Caymanøyene

Gruppe B
 Costa Rica
 Trinidad og Tobago
 Saint Kitts og Nevis
 Grenada
 Bahamas

Gruppe C
 Haiti
 Curaçao
 Saint Lucia
 Barbados
 Aruba

Gruppe D
 Panama
 Nicaragua
 Guyana
 Montserrat
 Belize

Gruppe E
 Jamaica
 Guatemala
 Dominican Republic
 Dominica
Vinner Kamp 2 (runde 1)

Gruppe F
 El Salvador
 Suriname
 Puerto Rico
Saint Vincent og Grenadinene
Vinner Kamp 1 (runde 1)

Tredje runde

I den tredje runden blir de tolv lagene som går videre fra den andre runden, delt inn i tre grupper á fire lag. De skal spille to runder med hjemmekamper og bortekamper, og de tre gruppevinnerne kvalifiserer seg til VM. De to best rangerte toerlagene går videre til det interkontinentale sluttspillet.


Burnley - Brentford