Velobet

Første runde av CONCACAFs kvalifisering til VM for menn 2026 er ferdigspilt. De britiske jomfruøyene og Anguilla går videre til runde 2. Nedenfor følger en oversikt over gruppene i kvalifiseringen.

For nordamerikanske lag er det «enklere» å komme til VM i 2026. Mesterskapet arrangeres i Canada, USA og Mexico, noe som betyr at de tre største nasjonene fra CONCACAF allerede er direkte kvalifisert. Det er imidlertid fortsatt tre direkteplasser til VM.

Kvalifiseringskampene runde 2 i Nord- og Mellom-Amerika begynner i juni 2024, og her er alle lagene deltar i kvalifiseringen. Den første kvalifiseringsrunden ble spilt i helgen, og Anguilla, Turks- og Caicosøyene, De amerikanske jomfruøyene og De britiske jomfruøyene spilte om de to siste plassene i den andre runden av VM-kvalifiseringen i CONCACAF-systemet.

Den andre kvalifiseringsrunden er den nest siste runden i den nord- og mellomamerikanske kvalifiseringen. De to beste lagene fra hver gruppe går videre til den tredje kvalifiseringsrunden, som er den siste runden før vinnerne av VM 2026 på de ulike kontinentene er klare.

Resultater fra VM-kvalifiseringen Nord- og Mellom-Amerika, runde 1

  Anguilla – Turks-og Caicosøyene, samlet 1-1 (4-3 etter straffer)
Kamp 1: 0-0
Kamp 2: 1-1 (4-3 e. straffer)

De amerikanske jomfruøyene –  De britiske jomfruøyene, samlet 1-1 (2-4 etter straffer)
Kamp 1: 1-1
Kamp 2: 0-0 (2-4 etter straffer)

Andre runde

De tjueåtte beste CONCACAF-lagene på FIFA-rankingen i desember 2023 går inn i andre runde, og får selskap av de to vinnerne av første runde. Lagene ble delt inn i seks grupper med fem lag, og spiller en runde med én kamp (to hjemme og to borte).

De to beste lagene i hver gruppe går videre til den tredje og siste kvalifiseringsrunde, hvor det dannes tre nye grupper med fire lag.

Gruppe A
 Honduras
 Antigua og Barbuda
 Cuba
 Bermuda
 Caymanøyene

Gruppe B
 Costa Rica
 Trinidad og Tobago
 Saint Kitts og Nevis
 Grenada
 Bahamas

Gruppe C
 Haiti
 Curaçao
 Saint Lucia
 Barbados
 Aruba

Gruppe D
 Panama
 Nicaragua
 Guyana
 Montserrat
 Belize

Gruppe E
 Jamaica
 Guatemala
 Dominican Republic
 Dominica
 De britiske jomfruøyene

Gruppe F
 El Salvador
 Suriname
 Puerto Rico
 Saint Vincent og Grenadinene
Anguilla


Burnley - Brentford