Foto: Bildbyrån

Danmarks stjerne Christian Eriksen er tilbake på landslaget etter hjertestansen under EM sist sommer. Midtbanespilleren er en av 23 spillere som skal spille treningskamper for Danmark i mars.

Tirsdag presenterte Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand troppen som spiller treningslandskampene mot Nederland og Serbia. I presentasjonen var det stor glede å kunne presentere Christian Eriksen som tilbake i den danske troppen.

Det var under sommerens EM at Christian Eriksen kollapset under kampen mot Finland i gruppespillet 12. juni. Etter et solid arbeid fra lagkamerater, leger og funksjonærer kunne hjertet til Eriksen tjuvstarte igjen etter en bråstopp. Hendelsen sjokkerte hele fotballverden og Danmark spesielt da Eriksens liv var i direkte fare.

Siden den gang har det skjedd mye for Christian Eriksen. Han har operert inn en pacemaker, noe som tvang ham til å bryte kontrakten med den italienske klubben Inter, da det ikke er tillatt med pacemaker etter reglene til det italienske forbundet.

I januar signerte han for Premier League-klubben Brentford og for drøye to uker siden var Eriksen tilbake på fotballbanen igjen etter en lang pause.

Nå kommer neste milepæl for midtbanespilleren og for det danske folket når han igjen blir tatt ut i Danmarks landslagstropp. Eriksen har ikke vært med på landslaget som kvalifiserte seg til VM i Qatar i fjor høst. Men nå skal han spille to landskamper med landslaget.

Danmark møter Nederland i Amsterdam 26. mars. og den 29. mars spiller de mot Serbia på hjemme i København i Parken, en kamp som skal bety mye for Christian Eriksen.

Danmarks tropp til marssamlingen:

Målvakter:
Daniel Iversen, Preston
Frederik Rønnow, Union Berlin
Kasper Schmeichel, LeicesterForsvar:
Alexander Bah, Slavia Prag
Andreas Christensen, Chelsea
Jannik Vestergaard, Leicester
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, Atalanta
Rasmus Nissen Kristensen, Salzburg
Victor Nelsson, Galatasaray

Midtbane/angrep:
Christian Eriksen, Brentford
Christian Nørgaard, Brentford
Jesper Lindstrøm, Eintracht Frankfurt
Mathias Jensen, Brentford
Philip Billing, Bournemouth
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Thomas Delaney, Sevilla
Andreas Cornelius, Trabzonspor
Andreas Skov Olsen, Club Brugge
Jacob Bruun Larsen, Hoffenheim
Jonas Wind, Wolfsburg
Kasper Dolberg, Nice
Yussuf Poulsen, RB Leipzig