Copa América Femenina, det sør-amerikanske mesterskapet for kvinner har blitt avgjort og Brasil klarte å ta sin åttende tittel etter en hardt tilkjempet finaleseier mot Colombia. Kampens eneste mål ble scoret av Debinha på straffe.

Det er nå svenske Pia Sundhage som nå er trener for de brasilianske damene og selv om seier nærmest var et krav, var det ikke mange som hadde trodd at Brasil ville holde nullen gjennom hele turneringen og i tillegg score hele 20 mål. Og det selv om kapteinen og stjernen Marta ikke kunne delta i turneringen på grunn av sin skade.

Det søramerikanske mesterskapet fungerte også som kvalifiseringskamper til VM for kontinentet. De tre beste lagene – det vil si vinnerne Brasil, sølvvinnerne Colombia og bronsevinnerne Argentina – er dermed kvalifisert til VM, mens fjerdeplassen Paraguay og femteplassen Chile må gå og kjempe om de siste VM-plassene i det interkontinentale sluttspillet som spilles i New Zealand i februar.

I tillegg til å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap, kvalifiserte også begge finalelagene seg til OL i 2024 i Paris.

Brasils Copa América Femenina-gull betyr at de nå har vunnet turneringen åtte av ni ganger. Den eneste gangen de ikke vant, gikk gullet til Argentina i 2006 da de var vertsnasjonen.