Velobet

Det brasilianske laget, de regjerende mestrene går glipp av herreturneringen i OL 2024 i Paris for andre gang på 2000-tallet. Dette skjer etter at Paraguay og Argentina gikk videre fra OL-kvalifiseringen i Sør-Amerika.

Nå er OL-kvalifiseringen fullført for de søramerikanske U23-landslagene i jakten på to plasser til OL 2024 i Paris til sommeren. Brasil, som har vunnet to strake OL-gull og fire strake OL-medaljer, går glipp av mesterskapet i sommer. I den avgjørende kampen mot Argentina tapte brasilianerne 0-1, og Argentina spiller OL i stedet.

Til OL kommer også Paraguay, som faktisk vant hele OL-kvalifiseringen. De tok sju poeng i det avgjørende gruppespillet etter seier mot Brasil og uavgjort mot Argentina, før de avsluttet med 2-0-seier mot hjemmenasjonen Venezuela.

OL-kvalifiseringen i Sør-Amerika besto opprinnelig av to grupper, der de to beste lagene i hver gruppe gikk videre til en sluttspillgruppe der de møttes igjen. Denne gruppen besto av Paraguay, Argentina, Brasil og Venezuela, og Paraguay og Argentina fikk flest poeng til slutt.

Sluttabell Sør-Amerika (siste gruppe)

Paraguay, 7p (for OL i 2024)
Argentina, 5p (for OL i 2024)
Brasil, 3p
Venezuela, 1p

 

OL-klare land:
Frankrike (vertsnasjon)
USA (Nord- og Mellom-Amerika)
Den dominikanske republikk (Nord- og Mellom-Amerika)
Spania (Europa)
Israel (Europa)
Ukraina (Europa)
Marokko (Afrika)
Egypt (Afrika)
Mali (Afrika)
New Zealand (Oseania)
Paraguay (Sør-Amerika)
Argentina (Sør-Amerika)

De asiatiske kvalifiseringskampene arrangeres i april og mai i Qatar. Derfra kvalifiserer tre nasjoner seg. Laget som blir nummer fire i den asiatiske kvalifiseringen, møter Guinea (nummer fire i Afrika) i et playoff om den siste OL-plassen.


Burnley - Brentford