Velobet

Åtte grupper er ferdigspilt, og 16 lag skal nå spille om tre medaljer i sluttspillet i VM 2023. Nedenfor finner du en oversikt over alle de åtte åttedelsfinalene i VM for kvinner 2023 og deres kampprogram.

Det har vært et langt, men intenst gruppespill som har pågått i bare et par uker siden VM startet 20. juli. New Zealand og Australia har vært vertskap for alle kampene i gruppespillet, og nå er de 32 landene redusert til 16. Alle gruppevinnerne og andreplassene har gått videre til sluttspillet, der det er dannet et sluttspilltre. Den første fasen er 8-delsfinalene. Nedenfor har vi listet opp kamptidene og datoene for VM-åttendedelsfinalene, samt hvor man kan se kampene.

En av VMs nykommere, Marokko, tok seg til åttedelsfinalen som eneste nykommer i turneringen. Store nasjoner som Brasil og Tyskland nådde ikke åttedelsfinalene, og det samme gjorde ikke vertsnasjonen New Zealand.

Norge hører til på den vestlige siden av sluttspilltreet, der de med seier i åttedelsfinalen mot Japan møter Sverige eller USA. Nederland, Sør-Afrika, Spania og Sveits tilhører samme side av sluttspilltreet, som gjør at en av de er potensiell motstander i en semifinale.

Lørdag 5. august

Eden Park, Auckland
kl 07.00 Sveits – Spania (TV3 & Viaplay)

Wellington Regional Stadium, Wellington
kl 10.00 Japan – Norge(NRK1 & Viaplay)

Søndag 6. august

Sydney Football Stadium, Sydney
kl 04.00 Nederland – Sør-Afrika (NRK1 & Viaplay)

Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne
kl 11.00 Sverige – USA(TV3 & Viaplay)

Mandag 7. august

Lang Park, Brisbane
kl 09.30 England – Nigeria (NRK1 & Viaplay)

Stadium Australia, Sydney
kl 12.30 Australia – Danmark  (TV3 & Viaplay)

Tirsdag 8. august

Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne
kl 10.00 Colombia – Jamaica (TV3 & Viaplay)

Hindmarsh Stadium, Adelaide
kl 13.00 Frankrike – Marokko (NRK1 & Viaplay)


Burnley - Brentford