Bilde: Wallpaperflare.com

Norge slo Gibraltar i den første VM-kvalifiseringen

24. mars i Gibraltar blåste kampen i gang, og Norge tok sin første poeng mot en eventuell VM-deltakelse i 2022. 

Til tross for en relativt enveiskjørt første omgang hadde Nordmennene problemer i starten av kampen. Storfavoritten Erling Braut Haaland (20) evnet ikke å hulle motstanderne i kampen. 

Det så lenge ut til å gå mot 0-0 til pause, men i 43 minutt grep Alexander Sørloth sjansen og headet ballen i nettet. Like etter fikk Kristian Thorstvedt, som ble banens beste, muligheten og sikret en tomålsledelse til pause. 

I den andre omgang satt Norge kun ett nytt mål til tross for sine 13 målsjanser i løpet av kampen. 

Norge vant kampen 3-0, men burde i teorien hatt en større målforskjell med tanke på motstanderen og sjansene i løpet av kampen. Uansett fører dette Norge til toppen av tabellen for VM-kvalifiseringen foran Tyrkia som slo Nederland 4-2. 

VM-kritikk mot Qatar

Det store samtaleemnet etter kampen har derimot ikke vært spillet, men den norske markeringen under oppvarmingen. De norske spillerne stilte nemlig i hvite t-skjorter med et sterkt politisk budskap.  «RESPECT – on and off the pitch».

Dette er et tydelig budskap rettet mot VM-arrangøren Qatar som har fått hard kritikk for arbeidsforholdene under forberedelsene til VM.  

FIFA og UEFA har relativt strenge regler for bekledning, politikk og reklame så hvilke reaksjoner eller sanksjoner dette har for det norske landslaget blir spennende å se.