Her kan du se resultatene fra alle kampene som er spilt under OL-turneringene i fotball for menn og kvinner 2024. Poengsummen som lagene får fra kampene i gruppespillet er svært viktig for å gå videre til sluttspillet. På vår OL-tabellside kan du følge den aktuelle stillingen mellom lagene, som endres etter hver kamp som spilles.

Vi vil også presentere liveresultater for kampene på denne siden. Vår Fotball-OL livescore hjelper deg med å holde oversikt over alle dagens kamper på ett sted, slik at du ikke trenger å gå glipp av noe som skjer på banen.

Burnley - Brentford

Livescore & Liveresultat Fotball-OL

Burnley - Brentford

FOTBALL-OL 2024 RESULTAT – KVINNER

FOTBALL-OL 2024 RESULTAT – MENN

Resultat fotball-OL 2024 – Så fordeles poengene

Under Fotball-OL 2024 spilles det 32 kamper på herresiden og 26 på kvinnesiden, der lagene gjør sitt aller beste for å avansere til sluttspillet. Vi på fotball-vm.com følger hele turneringen og oppdaterer alle kampresultater på denne siden umiddelbart etter at kampene er ferdigspilt. Resultatene er hentet fra FIFAs nettsider.

Alle kampene i de tidlige stadiene av turneringene har viktige poeng på spill, og vinnerlaget får tre poeng. Hvis kampen ender uavgjort, får lagene ett poeng hver. Et lag kan maksimalt ta ni poeng i gruppespillet, og det er viktig å ta så mange poeng som mulig for å opprettholde en god posisjon i gruppen. For å gå videre fra gruppespillet til sluttspillet må herrene være ett av de to beste lagene i sin gruppe. På kvinnesiden går første- og andreplassen fra hver gruppe til kvartfinalen sammen med de to beste tredjeplassene.

OL 2024 arrangeres i Frankrike, og fotballturneringene finner sted mellom 24. juli og 10. august. Under lekene vil vi få se noen av verdens beste nasjoner konkurrere mot hverandre, og det er alltid spennende å se hvem som virkelig presterer.

Visste du at…
…den største seieren i OL-sammenheng kom i 1908 da våre naboer Danmark slo Frankrike 17-1 etter at danske Sophus Nielsen scoret ti (!) mål i én kamp.

⚽ Ekstraomganger og straffesparkkonkurranser under fotball-OL

Alle fotballkamper spilles over 90 minutter fordelt på to omganger. I gruppespillet avsluttes alle kampene etter at eventuelle ekstraminutter er spilt. I sluttspillet må det imidlertid kåres en vinner i alle oppgjørene, noe som betyr at en kamp kan vare lenger enn det.

Dette gjøres gjennom ekstraomganger, som varer i to perioder på 15 minutter hver. Her fortsetter kampen å spilles til hele den forlengede spilletiden er spilt, uavhengig av om det scores mål eller ikke. Det betyr at det laget som scorer først i ekstraomgangene, ikke automatisk kåres til vinner av kampen. Hvis det fortsatt ikke er noen vinner etter ekstraomgangene, må lagene i stedet ut i straffesparkkonkurranse.

I straffesparkkonkurransen skyter begge lag fem straffer hver, og laget med flest scorede mål vinner kampen. Lagene skyter straffe etter tur, og straffesparkkonkurransen kan avsluttes før tiden hvis et av lagene tar en ledelse som motstanderne ikke kan hente inn igjen. Hvis det fortsatt ikke er noen vinner etter fem straffespark, fortsetter kampen med ett skudd til per lag til lagene skiller lag.

⏰ Når spilles Fotball-OL 2024?

Åpningskampen i OL 2024 spilles onsdag 24. juli kl. 15.00 norsk tid når herrenes gruppespill begynner. Mesterskapet avsluttes med kvinnenes finale lørdag 10. august kl. 17.00 norsk tid.

Slik følger jeg kampene i sanntid?

Du kan streame samtlige OL-matcher hos Discovery+, eller så følger du med i vår liverapportering her på siden.

Hvor spilles kampene i Fotball-OL 2024?

Frankrikes hovedstad Paris er vertskap for arrangementet, men fotballkampene vil bli spilt flere steder i landet. Blant annet på stadioner i Nice, Marseille og Nantes - i tillegg til Parc de Princes i sentrum av Paris.

Hvilket lag har tatt hjem flest OL-gull?

På herresiden leder Ungarn og Storbritannia (noe uventet) gullligaen med tre medaljer hver gjennom årene. På kvinnesiden er USA overlegne med fire gullmedaljer.

Livescore – Følg fotball i sanntid

I forbindelse med OL blir det en rekke ulike kamper å følge med på, noe som betyr at det kan være vanskelig å henge med på alt som skjer. Noe som mange supportere bruker i slike situasjoner, er liverscore, som er en resultatfunksjon som samler stillingen i alle kampene som pågår for øyeblikket på ett sted. I en livescore kan du se hvor lenge kampen er spilt og hvor mange mål som er scoret så langt. Informasjonen på siden oppdateres automatisk uten at du trenger å oppdatere siden selv.

Her på fotball-vm.com vil vi presentere livescore for alle kamper som spilles under OL-turneringene for menn og kvinner. Turneringen som pågår fra 24. juli til  10. august vil tilby et stort antall kamper, samtidig som det er mye annen sport å følge fra Paris.

Norges kampresultat i tidligere OL – menn og kvinner

Det norske herrelandslaget har deltatt i fem tidligere OL-turneringer, mens kvinnene har deltatt i tre. Dette har resultert i flere kamper, og nedenfor har vi listet opp alle resultatene av Norges OL-kamper gjennom tidene på både herre- og kvinnesiden.

OL 1912 i Stockholm
Menn
Norge – Frankrike 2-0
Danmark – Norge 7-0

OL 1920 i Antwerp
Menn
Storbritannia – Norge 1-3
Tsjekkoslovakia – Norge 4-0

OL 1936 i Berlin
Menn
Norge – Tyrkia 4-0
Tyskland – Norge 0-2
Norge – Italia 1-2 eeo
Norge – Polen 3-2

OL 1952 i Helsinki
Menn
Sverige – Norge 4-1

OL 1984 i USA
Menn
Norge – Chile 0-0
Norge – Frankrike 1-2
Qatar – Norge 0-2

OL 1996 i USA
Kvinner
Norge – Brasil 2-2
Norge – Tyskland 3-2
Norge – Japan 4-0
Norge – USA 1-2 eeo
Brasil – Norge 0-2 Bronse

OL 2000 i Australia
Kvinner
USA – Norge 2-0
Norge – Nigeria 3-1
Norge – Kina 2-1
Norge – Tyskland 1-0
Norge – USA 3-2 GULL

OL 2008 i Kina
Kvinner
Norge – USA 2-0
New Zealand – Norge 0-1
Norge – Japan 1-5
Brasil – Norge 2-1