Velobet

Qatar trakk det lengste strået i finalen mot Jordan i Asian Cup 2023 (spilles i 2024). Dette etter tre (!) straffesparkmål fra stjernen Akram Afif.

I januar og februar ble det asiatiske mesterskapet for herrelandslag arrangert i Qatar, der vertsnasjonen lørdag spilte finale mot Jordan. Qatar tok ledelsen 22 minutter ut i kampen etter at stjernen Akram Afif satte et sikkert straffespark til 1-0. Først i det 67. minutt kom det neste målet fra Jordan. Spissen Yazan Al Naimat tok ballen ned i straffefeltet med en vanvittig takling før han satte inn 1-1 for sitt land.

Men Qatar skulle få et nytt straffespark og sjansen til å ta tilbake ledelsen. Fem minutter etter Jordans utligning pekte dommeren på straffemerket igjen, og Akram Afif scoret sikkert til 2-1 for vertsnasjonen. I Jordans jakt på en ny utligning fikk Qatar sitt tredje straffespark i kampen på overtid, og nevnte Akram Afif ble helten da han scoret til 3-1 for Qatar i det 95. spilleminuttet.

Med tre straffescoringer fra Akram Afif er Qatar Asias beste fotballnasjon for andre gang på rad. Qatar vant AFC Asian Cup i 2019 og har nå vunnet igjen, denne gangen på hjemmebane. Jordan, turneringens hovedattraksjon, avslutter turneringen på en historisk andreplass. Det ble ikke spilt noen kamp om bronsemedaljen, men Iran ender på tredjeplass etter å ha tatt flere poeng enn Sør-Korea gjennom hele turneringen.

Sluttresultatet i Asian Cup 2023

 1. Qatar (2. tittel)
 2. Jordan
 3. Iran
 4. Sør-Korea
 5. Usbekistan
 6. Australia
 7. Japan
 8. Tadsjikistan
 9. Saudi-Arabia
 10. De forente arabiske emirater
 11. Syria
 12. Irak
 13. Thailand
 14. Palestina
 15. Bahrain
 16. Indonesia
 17. Oman
 18. Kina
 19. Libanon
 20. Kirgisistan
 21. Malaysia
 22. Vietnam
 23. Hongkong
 24. India

Utmerkelser og priser

Beste spiller (MVP)
Akram Afif, Qatar

Flest målscorer
Akram Afif, Qatar (8 mål)

Beste målvakt
Meshaal Bashram, Qatar

Fair play-pris
Qatar


Burnley - Brentford