Intercontinental Cup – VM kvalifisering

Hjem » Intercontinental Cup – VM kvalifisering
Intercontinental Cup – VM kvalifisering2023-04-13T12:43:15+02:00

Når man sier at noen kontinenter har en halv plass i verdensmesterskapet, mener man at de må konkurrere om denne plassen mot et lag fra et annet kontinent i Intercontinental Cup. Totalt fire kontinenter vil delta i disse kampene og konkurrere om de to siste plasseringene i verdensmesterskapet i 2022.

Lagene møtes to ganger, med ett møte hjemme og ett borte i en såkalt playoff. Den totale poengsummen i disse dobbeltkampene avgjør hvilke to lag som tar hjem de siste billettene til verdensmesterskapet. Skulle laget ha scoret like mange mål, vinner laget med flest bortemål.

Kampene i de interkontinentale kvalifiseringene er planlagt å finne sted i juni 2022. Før det blir det avgjort hvilke lag som skal møte hverandre.

⚽ Disse lagene får spille i interkontinentale sluttspill

Lag fra Asia, Nord- og Mellom-Amerika, Sør-Amerika og Oseania vil spille mot hverandre i det interkontinentale sluttspillet.

Den asiatiske kandidaten vil være laget som vinner en regional playoff mellom de to tredjeplassede lagene i gruppespillet som ble spilt under den tredje runden av kvalifiseringen. I tillegg til denne plassen, går fire land direkte til verdenscupen fra kontinentet.

Nord- og Mellom-Amerikas VM-kvalifisering avrundes med et gruppespill der totalt åtte nasjoner deltar. I tillegg til at de tre beste lagene går direkte til verdensmesterskapet, kvalifiserer tabellen fire seg til de Intercontinental Cup.

Sør-Amerikas kvalifiseringskamper spilles som en rett serie der de fire beste lagene går direkte til verdenscupen. Laget som havner på femteplass på tabellen får en ny sjanse i de Intercontinental Cup.

Oseania har ingen direkte plass i verdenscupen, men vinneren av kvalifiseringen deres går direkte til den interkontinentale kvalifiseringen.

Nyheter VM kvalifisering

Last inn flere nyheter

⭐ Tidligere Intercontinental Cup for VM

De interkontinentale kampene har ikke alltid vært en del av kvalifiseringen til verdensmesterskapet, men er fremdeles en tilnærming som FIFA har kommet tilbake til ved flere anledninger. I tillegg til sluttspillmøtene vi kjenner i dag, har det gjennom årene skjedd at kontinentene på andre måter slo seg til verdensplasser sammen.

For eksempel kvalifiserte laget fra Oseania seg sammen med Asia før laget fikk sin egen kvalifiseringskamp. Afrika har også kvalifisert seg sammen med Asia, som skjedde før verdensmesterskapet i Sverige i 1958. På 30- og 40-tallet skjedde det også ved flere anledninger at lag fra Afrika og Vest-Asia kvalifiserte seg sammen med Europa. Nedenfor kan du lese om alle tidligere interkontinentale VM-sluttspill.

Intercontinental Cup for VM i 1958 i Sverige

Israel og Wales kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, der Wales ‘to bortemål var de eneste målene som ble scoret i kampene. Dette førte til at laget gikk videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i 1962 i Chile

Sør-Korea, Marokko, Mexico, Paraguay, Spania og Jugoslavia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. På ett møte ble Spania og Marokko trukket mot hverandre, og her vant Spania dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Jugoslavia og Sør-Korea trukket mot hverandre og her tok Jugoslavia hjem VM-plassen. Det tredje møtet fant sted mellom Mexico og Paraguay, hvor Mexico var det sterkere laget som gikk helt til verdenscupen.

Intercontinental Cup for VM i 1974 i Vest-Tyskland

Sovjetunionen og Chile kvalifiserte seg for de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, hvor Chiles to mål hjemme var de eneste som ble scoret i kampene. Dette førte laget til å gå videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i 1978 i Argentina

Ungarn og Bolivia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, hvor Ungarn oppnådde en overlegen seier. Dette førte til at laget gikk videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i 1986 i Mexico

Skottland og Australia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, hvor Skottlands to mål hjemme var de eneste som ble scoret i kampene. Dette førte laget til å gå videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i Italia i 1990

Colombia og Israel kvalifiserte seg for de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, der Colombias mål hjemme var det eneste som ble scoret i kampene. Dette førte laget til å gå videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i 1994 i USA

Canada, Argentina og Australia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. Canada og Australia møttes først i en dobbeltkamp, ​​hvor vinneren Australia gikk videre til en ny sluttspill mot Argentina. Her presterte det søramerikanske laget best og gikk videre til verdensmesterskap.

Intercontinental Cup for VM i Frankrike i 1998

Iran og Australia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. Lagene møttes på to møter, som begge endte uavgjort. Takket være flere bortemål, gikk Iran videre til verdenscupen.

Intercontinental Cup for VM i 2002 i Sør-Korea og Japan

Iran, Uruguay, Australia og Irland kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. I ett møte ble Irland og Iran trukket mot hverandre, og her vant Irland dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Uruguay og Australia trukket mot hverandre og her tok Uruguay hjem verdenscupplassen.

Intercontinental Cup for VM i 2006 i Tyskland

Bahrain, Trinidad og Tobago, Uruguay og Australia kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. På ett møte ble Trinidad og Tobago og Bahrain trukket mot hverandre og her vant Trinidad og Tobago dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Uruguay og Australia trukket mot hverandre og her tok Australia hjem verdenscupplassen.

Intercontinental Cup for VM i 2010 i Sør-Afrika

Bahrain, Costa Rica, Uruguay og New Zealand kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. På ett møte ble Bahrain og New Zealand trukket mot hverandre og her vant New Zealand dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Costa Rica og Uruguay trukket mot hverandre og her tok Uruguay hjem verdenscupplassen.

Intercontinental Cup for VM i 2014 i Brasil

Jordan, Mexico, Uruguay og New Zealand kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. På ett møte ble Jordan og Uruguay trukket mot hverandre og her vant Uruguay dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Mexico og New Zealand trukket mot hverandre og her tok Mexico hjem verdenscupplassen.

Intercontinental Cup for VM 2018 i Russland

Australia, Honduras, Peru og New Zealand kvalifiserte seg til de Intercontinental Cup. På ett møte ble Honduras og Australia trukket mot hverandre og her vant Australia dobbeltmøtet. I det andre møtet ble Peru og New Zealand trukket mot hverandre og her tok Peru hjem verdenscupplassen.

🤷🏼 Hvordan spilles de interkontinentale VM-kvalifiseringene?

Kvalifiseringen mellom lag fra forskjellige kontinenter spilles i form av to sluttspill, der lagene er delt inn i par og møter hverandre en gang hjemme og en gang borte. Vinnerne av dobbeltmøtene blir hver belønnet med en VM-billett.

🏃 Hvilke lag kan delta her?

Asia, Nord- og Mellom-Amerika, Sør-Amerika og Oseania kan alle sende lagene sine til de Intercontinental Cup.

🌐 Hvorfor er det en Intercontinental Cup?

Da antall direkte seter til verdensmesterskapet ikke var mulig å fordele setene jevnt mellom kontinentene. Derfor er det disse åpne plassene hvor flere lag har mulighet til å komme videre.